Parteneri

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatiavodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone

Fundația Didactica este promotorul a două proiecte majore: Școala Primară Româno-Finlandeză Sibiu (înființată în 2016) și Finnish Teacher Training Centre (lansat în 2018). Activitățile principale desfășurate vizează 3 categorii de beneficiarii: elevii școlii, părinți și profesori. Inspirați de abordarea finlandeză în educație și pornind de la curriculum-ul românesc, angajăm în activitățile de predare metodologia finlandeză, recunoscută pentru obținerea celor mai bune rezultate din Europa în plan educațional. Misiunea noastră este să dezvoltăm minți creative și curioase, pregătite pentru viață, și să facilităm accesul la educație transformațională pentru profesori.

Code for Romania este a doua cea mai mare comunitate de tehnologie civică din lume, cu aproximativ 2000 de voluntari de pe 12 fusuri orare. Până în prezent, organizația a prototipat deja 115 soluții digitale care să rezolve probleme ale societății românești, dintre care 21 sunt acum live. Prin programul Civic Labs, Code for Romania și își propune să fie generatorul de soluții de tehnologie civică pentru problemele sociale ale României. Civic Labs contribuie în mod concret la rezolvarea unor nevoi reale ale societății printr-un amplu proces de cercetare și prin generarea de soluții cu impact la nivel sistemic și cu rezultate măsurabile pe termen lung.